طريقة عمل السينابون من البيت | COCKTAIL.SAS - COCKTAL

اخر الاخبار

Post Top Ad

Post Top Ad

الأحد، 5 أبريل 2020

طريقة عمل السينابون من البيت | COCKTAIL.SAS

طريقة عمل السينابون من البيت


https://cocktailsas.blogspot.com/search/label/%D8%B7%D8%A8%D8%AE?&max-results=6
طريقة عمل السينابون من البيت | COCKTAIL.SAS

https://cocktailsas.blogspot.com/search/label/%D8%B7%D8%A8%D8%AE?&max-results=6
طريقة عمل السينابون من البيت | COCKTAIL.SAS

https://cocktailsas.blogspot.com/search/label/%D8%B7%D8%A8%D8%AE?&max-results=6
طريقة عمل السينابون من البيت | COCKTAIL.SAS

المكونات

دقيق جاهز : 520 جرام
خميرة جافة فورية: 7 جرام
مارجرين (سمن نباتي) بدون ملح: 70 جرام
البيض: عدد 2
الملح: 1 ملعقة صغيرة
سكر أبيض: 100 جرام
لبن : 250 مل
تجهيز:
1- عشان تنشطي الخميرة هتحطي اللبن الدافي مع الخميرة والسكر ، امزجي الحليب الدافئ مع الخميرة والسكر وسيبيهم 10 دقايق.
2- في بولة، نحط السمن في درجة حرارة الغرفة والبيض وتخلط جميع المكونات.
3- في طبق تاني نحط دقيق وبعدين نزود دقيق مع المكونات ببطء أثناء الخلط ثم نضيف خلطة الخميرة ونستمر في الخلط ونزود دقيق تدريجي لحد ما تمتزج كل المكونات.
- استخدم كل الدقيق بس خلي شوية صغيرين للدحرجة وتكوير الرول
خد بالك ممكن تعمل الإجراءات في الخلاط او بايدك في بولة كبيرة ممكن تعجن بايدك لمدة 10 دقايق
بعد كدا هنشكل كور من العجين
وانت بتشكل كور تزود حبة دقيق لو في احتياج لدا بس متكترش عشان متنشفش.
هتسيب العجينة وغطيه بكيس بلاستيك لحد ما العجينه تترفع .
ويفضل يكون تحته مسحة سمنه عشان ميزلقش
هنسيبه من 1 إلي 2 ساعة.
* ضع كرة العجين في مكان أكثر حرارة لتنشيط الخميرة ، يمكنك تشغيل الفرن لمدة 10 دقائق وإيقافه ثم وضعه هناك لمدة 45 دقيقة مع التأكد دائمًا من تضاعف حجمه.*

الحشو

سكر بني: 180 جرام
مسحوق القرفة: 20 جرام
الإجراءات:
نخلط السكر والقرفة ونتركها ترتاح.

الصوص

جبنة كريمة: 125 جم
مارجرين / زبدة غير مملحة: 125 جرام
سكر غير محمل: 250 جرام
خلاصة الفانيليا: 5 جرام
خلاصة الليمون: 2 جرام
يخفق الجبن 4 دقايق ثم نضيف السمن أو الزبد يخفق 4 دقايق
ثم يضاف السكر لمدة 4 دقايق بسرعة هادية
ثم يخلط بالمضرب لمدة 3 دقائق + ثم نضيف الفانيليا والليمون ونضرب لمدة دقيقة.

طريقة اللف:

مكونات:
مارجرين 80 جم
(مزيج السكر والقرفة) اللي عملناه فوق
إجراء المتداول:
1.- نفرد العجين على شكل مستطيل بسمك حوالي 1 سم
مع 80 جرام سمنة كدا لتغطية العجينة بالكامل بس متنساش تسيب 3 سم عشان نعرف نلزق منها اللف.
2.- نوزع خليط القرفة علي العجينة المفرودة مع السمن’أو الزبدة ولفها علي شكل قصب
3.- هنقص القصب قصدي اللفة حوالي 4 سم أو حسب رغبتك سيعتمد على كمية اللفائف ووضعها في وعاء التسويق الذي يناسبك أكثر ونسيب 3 سم بين كل واحدة وصاحبتها.
4.- هنسيبها ترتاح في درجة حرارة الغرفة لمدة 30 إلى 40 دقيقة عشان اللفات تنفش حبة لحد ما تقرب من بعض.
5.- نسخن الفرن قبلها لمدة 10 دقائق عند درجة حرارة 200 درجة مئوية ثم خففي درجة الحرارة إلى 180 درجة مئوية نحط الأمانة جواه لمدة 15 إلى 20 دقيقة حسب كل فرن يمكن أن يطلبه الخبز لفترة أطول.
6.- بعد إزالة اللفائف من الفرن أضيفي كمية كبيرة من الصوص واستمتعي.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Post Top Ad